miercuri, 10 august 2011

Capitolul 4 - Prietenie Adevarata

 Perspectiva lu Edward :

-Edward .. soptii Bella incet in timp ce buzele ii fura acaparate de ale mele..Ii simteam parfumul  de frezii si déjà devenea ca un drog pentru mine.S-ar mai putea spune chiar ca am propia mea marca de heroina : Bellla !  Era ca si cum as fi murit si am ajuns in rai sau in paradis..Ochii ei verzi ca iarba frageda ma duceau cu gandu la toate clipele noastre petrecute in doi.. O iubeam..Eram suta la suta constient de asta ..Eram in stare de orce numai ca sa o am din nou..Da doar daca si ea ma iubea la fel cum o iubem eu..As fii in stare sa o iert..Sa uit de ea si fratele meu..Sa uit de tot..Mi-as calca pe mandrie numai ca sa o am din nou doar pentru  mine…Sa ii simt aroma imbatatoare in fiecare clipa a vietii mele nenorocite fara ea.. Sii totusi..Trebuie sa fiu realist..Ea il iubeste pe Jazz..A dat fuga la el inca din clipa in care i-am zis ca o parasesc pentru Alice ..Si acum imi aduc aminte :
 * Flansback
 Mergeam agale pe holurile scoli spre cantina..La bratul meu , stralucitoare intr-o rochie alba cu roz era alice..Parul ei ciocolatiu ma facea sa innebunesc..Inaintam tot mai repede iar in clipa cand usa cantinei s-a deschis..Mi-am lipit buzele de ale ei.. Eram dezamagit de Bella si vroiam cu tot din adinsu sa o fac sa regrete ca ma inselat tocmai cu fratele meu..Si mai preusus de asta..Mai era si iubitu surorii ei..
  Cand m-am indepartat , o durere puternica imi acoperea fata..Palma Bellei era pe ea..
 -Cum ai putut ? Doamne Edward nu sunt indeajuns de buna pentru tine incat ajungi sa te saruti cu sora mea ? Esti un nenorocit… Ne despartim idiotulee! Imi urla ea in fata si fugi din cantina cu lacrimi in ochii..
  O urmaream cum alerga cu bluza aia lalaie colorata in alb si negru , pantlaloni turcuaz-verzui pe care ii adoram si o pereche de converse.Era mult mai simpla decat Alice , dar si mult mai deosebita…De asta o iubeam atat de mult…
  Am fugit repede spre ea ca sa o ajung din urma..Doream din tot sufletul sa o intreb daca faza cu Jazz e adevarata..Daca ma iubeste..   Dar toate gandurile mi-au fost intrerupte in clipa in care am vazut-o in bratele lui..A fratelui meu sarutandu-se cu el…
 Am simtit cum totu se prabuseste pe mine..Ca si cum mi-as face o operatie la inima pe viu..Ingrozitor..Nu le doresk asta nici celor mai aprigi dusmani ai mei..
  Si din clipa aia am stiut ca INGERUL meu defapt numai e al meu.. Si am stiut ca tre sa uit cat mai repede..
End flansback*

O simteam cum incet incet se indeparta… Avea o privire de gheata si un zambet fals..Nu pricepeam ce avea..Credeam ca si ea issi doreste sa ma sarute la fel de mult ca si mine..Dar vad ca m-am inselat ..
-Edward nu stiue ce crezi tu , dar eu nu mai fata credule de odata de care puteai tu sa iti bati joc..Acum nu mai imi pasa..Am trecut peste tine si iti doresc sa fii fericit cu sora mea.Imi pare rau ca acum momentelor noastre de vis le purtam doliu.!
-Dar Bella eu..Eu chiar te iubesc si nu pot sa te uit..Te iert , iti iert tradarea doar intoarceete la mine si hai sa fim din nou impreuna
- Ce tradare? Tu esti ala care ma umilit in fata intregi scoli.Cine pe cine a tradat ? Cine era fericit atunci cand eu plangeam? Spune ea cu lacrimi in ochii
- In nici un caz eu..Bella crezi ca nu stiu ca ti-ai tras-o cu Jazz fix de aniversarea noastra..Inteleg il iubeai , m-ai tradat pe mine..Dar pe sora ta ? De ea nu te-a interesat ? spun in timp ce o apuc de umeri si o zgaltii
- Poftim ? Despre ce vorbesti Edward ? Eu nici nu la-m vazut pe Jazz in ziua aia..Eram la Hanna care tocmai fusese inselata de iubitul ei Mike. Poti sa o intrebi , in plus eu sunt virgina deci chiar nu am cum sa mi-o fi tras cu fratetu ..Dar cum tu crezi orce barfa despre mine  e normal  sa ajungem la astfel de neintelegeri..Oficial Edward Cullen esti cel mai mare idiot!
 Si atunci am simtit cum toata lumea mea  a capatat sens..Acum eram sigur ca trebuie sa lupt pentru ea! Ca nu ma tradat si ca trebuie sa o fac sa ma ierte..Sa ma ierte  pentru ca nu am crezut-o... Am fugit spre iesirea restaurantului .. Nu o puteam zari , iar masina lui Jazz disparu! Off doamne unde e fata asta ? Cred ca a plecat cu fratemiu dar totusi..
 -Eddi pe cine cauti ? il aud pe Jazz intrebandu-ma..
Atunci am realizat ca ea a plecat de una singura cu masina..Si totusi .Bause ..oh doamne ! x_x

Din Perspectiva Belle’i 

 Conduceam cu viteza pe strazile din Milano-ului ..Eram colpesita de emotii  si nu stiam ce sa fac..Ma simteam murdara , suparata , tradata . El a fost in stare sa creada asa ceva despre mine?  Dintre toti, tocmai el ? Ei bine asta e o greseala de neiertat..Mai rau chiar si decat tradarea surori mele..Chiar oribil daca pot zice.. Cu cat apasam mai tare pe acceleratie cu ata primeam mai multe amintiri neplacuta in minte..Imi apareau toata sarutatile lui cu Alice , toate vorbele nesarate pe care i le-am spus..
 Priveam in oglinda , cand in spatele meu am observat un Porsche galben Turbo 911..
Asta clar e Hanna a mea.. Imi scot din geanta telefonul , un Iphone 4 cu o carcasa roza.
Umpic cam scump pentru gustul meu , dar totusi necesar.. O sun pe Hanna si ii zic sa opreasca la o cafenea .. Ma depaseste si in incet incet ii pird urma masini..
  Merg in continuare timp de vreo 10-15 minute , gandindu-ma la ce as putea sa fac! Cert este ca trebuie sa ma schimb , sa imi schimb viata si sa le dovedesc tuturor cine sunt cu adevarat.. Nu aveam habar ce sa fac ..Nu stiam de unde sa incep ..Nu stiam cum sa ma razbum pe ei..Un singur lucru stiam : Nu aveam cum sa dau inapoi..Nu puteam sa ii iert.Nu dupa cat am suferit..
     Ajung in cele din urma la cafe-bar ..Acolo o zaresc pe Hanna stand la o masa savurand nervoasa dintr-o cafea..Era suparata iar asta i se putea citi pe chip..
 Ma asez la masa si inpce sa ii povestesc tot ce am patit ,  toata discutia cu Edward si faptul ca am de gand sa schimb ceva,,
-          Si mai exact ce ai vrea sa schimbi ? intreba ea uimita
-          Tot ..Tot ce ma facut slaba..Vreau sa fiu o alta eu ..Sa las in urma tot  ce candva ma facea sa plang sau sa rad..
-          Adica sa il lasi pe Edward in urma ? Sa o lasi pe Alice? Sa incerci sa il iubesti pe Jazz ?
-          Poate ..Nici eu nu mai stiu ce vreau ! soptesc infranta
-          Bella sti ce vad eu ? O vad pe prietena mea distrusa de intrigile surori ei malefice ,  care incearca sa ascunda durerea cu un zambet ,care nu mai poate sa traiasca fara cel putin  cinci cafele pe zi si care e  absolut ranita din cauza unui idiot pentru care candva si-ar fi dat si viata ! spune Hanna cu lacrimi in ochii
-          Si eu stii ce vad cand te privesc ? Vad o fetita care incearca sa devina femeie , vad o persoana trissta pentru ca nu poate sa am ajute si vad un inger cazut in cer !
-          Te iubesc Bella! Esti cea mai buna prietena din intreaga lume !
-          Si eu te iubesc Hanna , si eu !
Ne imbratisam si continuam sa sorbim  din cafea..Hanna incepe sa imi povesteasca cum Jake i-a zis ca o iubeste dar nu poate fii cu ea din cauza lui Mike ..Prietenul lui care inca o iubeste pe ea.. O priveam cum imi promitea ca nu o sa mai verse nici o lacrimi , ca o sa fie fericita...Ce ironie ! Imi spunea toate astea cu lacrimi sarate in ochii.. Ma jucam cu o suvita de par si ma  gandeam cum sa ne scoatem din asta. Cum sa fugim cat mai repede si mai usor de probleme.. Fericirea trebuie sa ajunga si la noi..Ma abitionez in minte si ma incurajez singura.. Imi aduc incet incet aminte de excursia mea cu fetele in New York , la matusa Hannei , Natalia ... Cat de tare a fost ..Ne-am distrat impreuna cu Natalia si fata ei Teresa..Erau doua persoane absolut minunate si in preajma a carora nu poti sa fi trist
 -  Hanna , ce ai zice daca am merge intr-o vacanta prelungita la Natalia in NY ?
 -  E o idee excelenta Bella..Sunt sigura ca atat ea cat si Teresa ar fi absolut incantat sa ne vada ! :x
  - Atunci crezi ca am putea sa mergem chiar maine dimineata la ele..Am sta pana la sfarsitul semestrului 1..Cred ca Rose ne poate invoi. Sau doctor Carlise..
  - Atunci asa facem..Haide acasa sa ne facem bagajele !

Am mers la Hanna acasa si am dormit acolo in seara aceea..Dimineata am trecut pe acasa si mi-am luat bagajele..Din fericire Alice nu era aici ! Am pus cateva hainute intr-o valiza uriasa gri..Mi-am luat cu mine doar strictu necesar pana voi merge  acolo la shopping.. M-am imbracat cu o rochita subtire , scurta pana deasupra genunchilor , in sus grii din bumbac , iar in jos mova din dantele..In picioare am optat pentru o pereche de botine crem..La gat mi-am pus un lantisor cu o inima gigantica   , cateva bratari si o boneta tot maro.. Mi-am luat gentuta crem-rosiatica si am pasit spre usa , nu inainte de ale lasa un mesaj ..Am  scos patru foi colorate : una pentru alice , una pentru edward , una pentru jazz si una pentru rose..
      Le-am scris si am iesit in graba afara. Acolo era Hanna in masina ei  , vorbind la telefon..Un galaxy S2 alb... Stilat nu gluma..! ;)
   Am deschis porbagaju si am privit uimita cum aceasta avea un singur bagaj, nefiresc chiar si pentru ea , o geanta de voiaj ca si a mea..Doar ni le-am luat impreuna... Urc in masina si pornim spre aeroport! Tot drumul m-am gandit la cat de mult am nevoie de aceasta schimbare..La ce as putea sa imi fac.. Mi-am amintit de Teresa ..prietena mea..Era scumpa , bruneta cu ochi albastri..O minunatie..
 Natalia era si ea superba.Satena cu ochii albastrii precum Teresa..
Ne intelegeam perfect cu ele ..Si cand le priveai pe amandoua nu puteai zice ca sunt mama fica..Mai bine zis: Teresa era mama si Natalia fica.. Abea asteptam sa le revad..Sunt curiosa cat de mult s-au schimbat in cei 3 ani.. Trei ani lungi si nesfarsiti.
  Timpul a trecut parca pe nestiute ..Am ajuns la aeroport , de unde am luat un avion privaat care apartinea familie mele.. Inauntru era superb..Canapele moi si mini-bar..
 Eram fericita ca am asa o prietena buna ca Hanna si ca vom putea sa trecem peste toate impreuna. .. Dar oare chiar merita ?
Si asa , incet incate am adormit si am fost purtata in lumea viselor unde totu e perfect si roz.

Alice Pov :

 O doamne..E dimineata si tre sa ma duc la scoala.Prima zis de scoala.. Unde mi-o fi bluza aia neagra..Dar pantaloni din satin ? Ah nu gasesc nimic.. Si in plus Edward deja cred ca e gata.. Apuc sa iau repede pe mine niste hainute .. Ma ridic din pat speriata si fug spre baie..Fac un dus fierbinte , ma imbrac si ies pe usa.. Jos Emm , Jake , Edward si scorpia de Rosalie ..Il imbratisez pe Edward si iesim amandoi pe usa.. In fata  curti era Jazz panicat si cu patru bilete in mana ..Ma uit panicat la el si observ ca Bella nu e acolo..Simt cum un nod mi se pune in gat ..Unde o fi scumpa mea surioara ?

Un comentariu: