sâmbătă, 27 august 2011

Capitolul 5 - Amintiri si cunostinte


Bella Pov :

O zdruncinatura ma trezi din lumea viselor.. O priveam pe Hanna cum lua bagajele si se indrepta spre iesirea avionului.. Stiam ce am de facut , unde trebuia sa ma duc si ce trebuia sa schimb.. Dar deodata tot curajul imi disparuse.. Nu mai eram in stare sa ma duc pana la iesire.. Parasind Milano am parasit si toata ura mea.. Ce simteam acum? Compasiune? Mila? Cum e oare posibil asa ceva ? Unde imi sunt toate planurile diabolice ? Unde e razbunarea mea ? Trebuie sa ma imbrabatez singura.. Hai Bella stiu ca poti..Nu le permite sa  te distruga iar..
- Vii odata ? Natalia e deja aici .
- Imediat..Stai sa imi iau telefonul! Spun inhcet astfel incat doar ea sa poata auzi.
Ma grabesc sa ajung la masina Nataliei..Un Jeep Cherokee negru superb.
In spatele lui , matusa Hannei era toata numai un zambet.. Parul ei devenise blond cu reflexe aurii iar fata era fara nici un rid la cei 38 de ani pe care ii avea..Purta o rochita turcuoaz scurta pana deasupra genunchilor , si o pereche de balerini nud cu fundita..
Foarte feminina total ne tipic ei.. Intr-un cuvant era schimbata total..Nu mai avea un Ferrari rosu si nici haine sexy..Era matura si se vedea ca avea destule probleme..
-          Hanna , Bella ma bucur foarte mult sa va revad.. Am auzit de probleme tale Bella si imi pare foarte rau.Cine ar fi crezut ca scumpa de Alice poate fi asa de rea? Asa e in viata, lumea se schimba cand te astepti mai putin..
-          Scuzele nu isi mai au rostu Natalia. Faptul e deja consumat si nu mai e loc de regrete.. Nici macar eu , propia ei sora nu am crezut ca poate fi asa..Dar vad ca m-am inselat..
-          Inca odata , vreau sa stiti ca pute-ti conta pe mine, si pe Teresa.. Are niste probleme la scoala si de aceea nu a putut ajunge la aeroport..O sa ne vedem cu ea acasa!
 Dupa cum ati putut vedea , Natalia este o mare vorbareata si ii place sa vorbeasca despre problemele altora.. Niciodata nu te va lasa la greu si uneori cred ca as fi vrut sa o am ca mama ..E mult mai buna decat Renne..Dar totusi..Asta e viata.!
   In cateva minute am ajuns la casa Nataliei , o vila micuta cu un etaj ..Era decorata in stil country.. O adoram. In parcare am putut vedea masina Terese-i , un Audi A5 decapotabil.. Tipic ei..Lucruti luxoase si mult prea sofisticate..
    Am intrat in casa si am vazuta stand in bucatarie .. Era si ea tot blonda , trista si imbracata in niste haine punk.. Ciudat , din cate stiam eu , vechea Teresa era hippy
-Hei lume , bine ati venit.. Sa va ajut cu bagajele ? Oau vad ca nu aveti prea multe..Ce ai patit veri , ai probleme ? Unde sunt miile de genti ? spune repede tragand dintr-o tigara
 -Teresa ce am discutat noi despre fumatul in casa ? Sau despre tinuta ta ciudata? Iar ai chef sa ramai in casa? O intreaba Natalia iritata si cu o urma de sarcasm in voce .

In clipa aceea , fata pe care eu am cunoscuta cu trei ani in urma disparuse , iar adolescenta din faat mea imi era total necunoscuta.. Nu stiam ce cauta aici sau de ce a ajuns asa..Nu aveam habar ce a facut-o sa se schimbe , dar eram sigura ca voi afla..
 Intre timp , am urcat in camera mea si a Hannei si am despachetat hainele. Nu prea aveam chef de povesti sau sa ma distrez..Vroiam doar sa ies si sa  beau cateva pahare de martini pana cand voi face ca durerea asta nenorocita din piept sa imi dispara .. Am aruncat niste haine pe mine , am asteptat-o pe Hanna sa se schimbe si am chemat-o pe Teresa..  Doream sa am parte de o seara in care totul sa fie ca atunci cand nu il cunosteam pe Edward.. Cand Alice era sora ideala si eu aveam mereu zambetul pe buze.. Feteleau venit imediat si am urcat in porsche-u lu Hanna.. Am pornit spre cel mai apropiat club  , unul abea descchis : Fallen Angel parca se numeaa.. Era unul pentru bogatasi si speram sa am parte de umpic de distractie..
  Ma asez la o masa si comand un martini cu gheata.. Hanna isi ea o cola si Teresa un pahar de vodca..  Ma uit speriata spre fiecare cuplu care isi impartasia iubirea si simt cum inima mi se face tot mai mica ..De ce trebuie sa fiu eu singura? De ce nu pot sa trec pesteb el si sa intalnesc un barbat care chiar sa ma merite ? De ce nuu..
-Stai , Teresa ala nu e Damon ? intreb total socata
- O ba da.. L-am invitat aici la cererea Hannei..
 Il priveam pe minunatul barbat din fata mea.. Avea un zambet strengar pe fata , era frumos de  iti venea sa sari pe el , avea ochii albastri rapitori si parul  saten ciufulit..
-          Buna Bella ..Hanna , Teresa..Ce placere sa va revad !
-          Buna Damon ...Ce vant te aduce pe aici ?
-          Am venit sa intalnesc o incantatoare doamna.. Care se pare ca e foarte timida in aceasta seara..Imi faci onoarea de a dansa cu mine ?
-          Desigur ! ii spun in timp ce il privesc in ochii..
 Daca e nevoie sa imi calc pe orgoliu si sa ma rog de Demon sa ma ajute , o voi face,, Doar ca tu , scumpul meu Eddi sa ai parte de propiul medicament ..

Alice Pov :

-Jazz ce ai in plicul ala ? Si unde e Bella? Intreb speriata
- Sunt niste scrisori pentru noi..Iar Bella a plecat in New York cu Hanna la o matusa Natalia.. Asta e pentru tine Alice , cealalta pentru Edward si ultima pentru Rose..
- Si ma rog de ce a dat bir cu fugi-ti fara macar sa isi ea la revedere ? intreaba Jake socat
- Cred ca ii era teama sa nu o oprim.spune scorpia de Rosalie
- Sau dorea sa aiba parte de o despartire curata. Sopteste Edward total uimit
 Deschid plicul si incep sa citesc micutele randuri pe care sora mea mi le-a scris.. Simt cum lacrimi sarate dau sa  iasa la iveala.. Doamne cata dreptate ai Bella, cat as vrea  sa ma pot intoarce in trecut si sa schimb prezentul..Si mie imi lipsesti..Si eu as vrea sa redevenim cele mai bune prietene , surori si confidente..Si eu as vrea ca Edward sa se intoarca la tine..Si ca Jazz sa ma iubesca..Dar din pacate nu se poate.. As vrea sa iti spun ca faima nu ma face fericita.Ma face doar sa pot trece peste toate..Stiu ca nu mai am nici un prieten adevarat..Ca Serena sta cu mine doar din interes..Ca iubitul meu nu ma iubeste.. Dar ce pot sa fac ? Sa renunt la tot si sa redevin Alice pe care voi toti o iubeati..Sa incerc sa il recuceresc pe Jasper ? Sa ma intorc la vechea Eu? ...As face asta..chiar as face-o..Doar ca habar nu am cum ..Nu stiu de unde sa incep si ce sa fac..Nu stiu nimic... Si acum imi aduc amiinte cum ai reactionat cand familia Cullen a venit in oras..
Flansback:

Mergeam repede cu rochita mea florala noua si ma bucuram de aerul curat.. Nu cred ca aveam habar ce insemna moda si purtam rochite elegante cu tenisi.. Eram toata fericita si alergam spre casa.. Vroiam sa ajung mai repede la sora mea si sa ii povestesc ce am mai facut la Renesme , buna mea prietena din copilarie.. Avea doar 14 ani si  nu imi doream sa cresc..Tu aveai 15 si erai cu mult mai matura decat mine.
  Priveam in josu strazii cand l-am vazut.. Era un baiat inalt , suplu  cu ochii verzi si parul saten scurt.. Ma privea speriat si fugea dupa o fetita  micuta blonda cu ochii caprui care radea suav.. Din spate am vazut un baiat umpic mai inalt , cu parul mare si ciufulit , ochii tot verzi si extrem de zambitor..
   Ma simteam ca  si cum sute de fluturi imi zburau prin stomac numai privind spre baiatul mic si amuzant care isi fugarea surioara dupa cum am putut observa..
    Atunci am alergat repede spre casa noastra ca sa iti spun ca avem niste vecini noi in oras.. Tu m asteptai zambitoare si vorbeai cu Hanna .. Erai imbracata lejer iar atunci cand ai auzit ca aveam vecini noi , ai zburat din pat direct spre usa si ai fugit cu mine sa ii vedem.. L-ai privite pe cel mai inalt si ai spus timida
-Baiatul asta e un inger.. Alice trebuie sa afli neaparat cum ii cheama.. Avem nevoie sa ii avem ca prieteni.. Sunt incantatori..
-Hei , mie mi-l lasi pe ala mmai mic.. e superb
 Si de atunci am inceput sa avem miii de vise alaturi de frati superbi din vecini..
Endflasback

 Doamne ce fericite am mai fost ..Apoi i-am cunoscut mai bine , am aflat cine sunt , ce fac parinti lor si ne-am imprietenit cu Rose , fata blonda si superba din vecini ..Sora celor doi ingerii.. Si un an mai tarziu a inceput povestea ta de iubire cu baiatul cel mare al familiei Cullen : Edward.. Si acum imi amintesc cu drag cat de mult il iubeai si cum radiai cand il priveai.. Era-ti ca doua jumatati ale aceluiasi intreg.. Va completa-ti si era-ti de nedespartit .. Intr-un cuvant perfecti..
 Eu si Jazz am inceput sa iesim abea 6 luni mai tarziu , intr-o zii de Decembrie , cand afara ningea si  zapada era abea la inceput.. Am mers la o cafenea si am stat patru ore pline de farmec in care ne-am povestit vietti-le si am spus tot ce aveam pe suflet.. Atunci m-ai luat prima data de mana si imi amintesc cum nu m-am mai spalat pe mana aia vreo 2 saptamani.. Cred ca eram cea mai fericita fata din univers si viseam deja la copii pe care urma sa ii avem.. Bella era si ea fericita si imi povestea cum Edward o ducea in restaurante selecte si ii declar poezii de dragoste.. O invidiam pentru ca ea avea parte de o iubire ca in filme si ca printu ei aparuse in sfarsit intr-un volvo c30 pe care ea il adora !
 Abea cateva luni mai tarziu am devenit iubita lui officiala si am avut parte si eu de povestea mea minunata din filme.. Nu ma indoiam ca o sa tina o vesnicie si eram extream de bucuroasa incat parea ca voi exploda de ataata bucurie
  Nefericitul moment a aparut atunci cand Sora mea si Fratele tau au implinit un an de cand sunt impreuna.. Arunci cand am sosit  la petrecere , in rochita mea eleganta si am inceput sa te caut  aveam deja un presentiment rau..Dar nu am crezut ca va fi chiar asa de rau.. Te-am gasit in par cu o blonda superba.. Am crezut tot acest timp ca aceea blonda e sora mea si am urata atat de mult incat m-am cuplat cu iubitul ei , Edward pentru care avusem la inceput cateva sentimente de placere !
    Si de atunci pana acum cred ca sti-ti si voi cum au decurs lucrurile..
Si tare as vrea sa schimb tot .. Dar oare mai  pot ?

2 comentarii: